Ahman jälkien jäljillä

Jos jotakin työtä voi hyvällä syyllä kutsua neulan metsästämiseksi heinäsuovasta, Metsähallituksen puistomestari Petri Piisilän eräs työtehtävä on sellainen: ahman jälkien ja jätösten etsiminen Ylä- ja Itä-Lapin erämaista. Kävin Piisilän kanssa katsomassa, josko sattuisi sellainen tuuri, että löytäisimme jotakin merkkejä ahman liikkeistä. Piisilä pyöritteli vuoristokelkkaa rajavartioston reiteillä ja umpihangessa sen mukaan, missä jälkiä saattaisi olla. Rytkyin tavarareen kyydissä työpäivän verran. Kun puistomestari näki alkumatkasta korpin, kuului arvio, ettei ainakaan raatoja ole lähettyvillä, koska korppi lentää niin korkealla. Ei löytynyt myöskään tuoreita ahman jälkiä.

120218-002-salla_kiikarointi_crop.jpg
120218-006-salla_jälkien tarkastus.jpg
120218-013-salla.jpg