Kesäukkona etelässä

Jaahas! Nopeasti unohtuu, miten roimaa hommien paiskomista lehtikuvaajan työ maakuntalehdessä oikein on. Kuukausi sitten huristelin yöllä etelään, lymyilin koiran kanssa vanhempieni kellarissa helteitä paossa pari päivää ja muka kirjoitin yhtä pitkää juttua.

Yhtäkkiä jouduin kesätöihin maakuntalehti Länsi-Savoon, viideksi työvuoroksi. Ehkä yliopisto-opintoja antoisammat oppivuodet paiskin hommia samankokoisessa lehdessä Lappeenrannassa. Maakuntalehdessä oppii tehokkaan työskentelyrutiinin ja kiireen- sekä stressinsietokykyä. Pohjoisessa freelancerin työrytmi on eri galaksista. Maakuntalehdessä saatetaan höyrytä viidestä kuuteen keikkaa päivässä. Pohjoisessa tuon verran keikkoja on kuukaudessa. Tosin yksi keikka on parhaimmillaan kestänyt viisi päivää.

Pätkä Länkkärissä sisälsi muun muassa kesäduunareita, pesäpalloa, jalkapalloa, rakennuksia, tapahtumia, lehtokotiloita, sähkökartingautoilijoita, transmiehen, ja vanhan kartanon puutarhassa haahuilemista. Virkistävää ja kuluttavaa. 

040618-004-SU_Orion.jpg